Σύσκεψη αντιπροσωπείας της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της βουλεύτριας Ε. Σκούφα με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

Το Γ.Ν Κατερίνης επισκέφτηκαν η υπεύθυνη του Τμήματος Υγείας της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άννα Βίσμπα, ο πρώην βουλευτής Στέργιος Καστόρης και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, όπου πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας με το διοικητή του Γ.Ν Κατερίνης κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με την λειτουργία του το Γ.Ν Κατερίνης με κυρίαρχο θέμα την έλλειψη Διοικητικού Συμβουλίου λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης ορισμού του.

Αποτέλεσμα αυτού, να μην μπορούν να εκτελεστούν δρομολογημένα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (αναπνευστήρες, χειρουργικές τράπεζες, αξονικός τομογράφος κτλ) στα οποία έχει ενταχθεί το νοσοκομείο μας.

Ακόμη συζητήθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και το θέμα της προκήρυξης του Νοσηλευτικού Προσωπικού που δεν καλύπτει σε αριθμό το επικουρικό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στο Νοσοκομείο. Περαιτέρω τέθηκαν ζητήματα όπως τα φλέγοντα θέματα του Ψυχιατρικού Τομέα, το θέμα των εργαζομένων υγειονομικών που είναι σε αναστολή και η ανάγκη επιστροφής στην εργασία τους, το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας και η ανάγκη παράτασης των συμβάσεων για έναν χρόνο, συμπληρώνοντας τα κενά.

Ο κ. Γ. Χατζηγεωργίου, Διοικητής του νοσοκομείου, ανέφερε προτάσεις που έχει καταθέσει ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του νοσοκομείου και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Από την μεριά τους και η κ. Σκούφα, αλλά και η κ. Βίσμπα και ο κ. Καστόρης ανέλυσαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη στήριξη του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και τόνισαν ότι κοινός στόχος πρέπει να είναι τόσο η εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν Κατερίνης, όσο και η καθολική κάλυψη του πληθυσμού από ένα εκτεταμένο κι αποτελεσματικό πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Τέλος η βουλεύτρια κ. Ε. Σκούφα δήλωσε ότι άμεσα θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, για τον ορισμό Δ.Σ, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Γ.Ν Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη γενική κυβερνητική προσπάθεια απαξίωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, δεν έχει ακόμη καταθέσει στοιχεία και δεν έχει απαντήσει στην από 3/3/2022 κατατεθείσα Κοινοβουλευτική Ερώτηση από τη Βουλεύτρια (βλ. https://bit.ly/3qULZGK)!