Με τη “Χρυσή Αυγή” τελειώσαμε . Με τους φασίστες όχι ακόμη…

Γράφει ο Γιώργος Κουκουλιάτας

Ιστορική η απόφαση της Δικαιοσύνης για το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Διαλύθηκε ένας μηχανισμός και κάποια στελέχη του θα πάνε στη φυλακή. Δικαιώθηκε – όσο μπορεί – ο αγώνας μιας μάνας για να δει τους δολοφόνους του παιδιού της, δράστη και ηθικούς αυτουργούς να τιμωρούνται.

 Ας μην επαναπαυόμαστε όμως. Δεν τελειώσαμε με τον φασισμό. Δυστυχώς βλέπουμε καθημερινά γύρω μας ανθρώπους, γινόμαστε μάρτυρες συμπεριφορών και γεγονότων που έχουν την οσμή του.

Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν πρόσωπα και συμφέροντα εντός του «δημοκρατικού πολιτικού συστήματος» που για να εξυπηρετήσουν ατομικά και ομαδικά συμφέροντα, στραγγαλίζουν συνταγματικές αρχές και ελευθερίες νομοθετώντας προνόμια και εξυπηρετήσεις.

Είναι οι «δυνατοί» κάθε πολιτικής συγκυρίας, οι εκφραστές εξουσίας που συνδιαλέγονται όχι για να διαχειριστούν την εξουσία ώστε να προσφέρουν όφελος στην κοινωνία και στη χώρα, αλλά να χτίσουν ένα πλαίσιο κανόνων, ένα νομικό πλαίσιο με προνόμια και οφέλη σε βάρος άλλων, «αδυνάτων», της ίδιας της κοινωνίας.   

Αυτοί είναι χειρότεροι, διότι είναι …νόμιμοι φασίστες!