Ριζότο πολίτικο απ΄το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας

μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου

Η Sigma Productions βρίσκεται σε διαδικασίες γυρισμάτων και τελικού post production για τις συνταγές του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, έχουμε την άδειά της να δημοσιεύουμε τις ιδέες και τις προτάσεις των chef που επιμελούνται τα βραβευμένα προιόντα και τα συνενώνουν για το καλύτερο δυνατό γευστικό αποτέλεσμα 

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα υλικά της συνταγής, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και το σχετικό βίντεο για την παρασκευή Ριζότου πολίτικου, μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ

Τα υλικά

60 ml κρασί – Aslanis Family Winery

1 κουταλιά καινάρι – Bellisimo

50 ml ελαιόλαδο – Mesigaia

60 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας πολίτικη με άρωμα Ανατολής – Voras Flavors

100 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο

60 γραμμάρια βούτυρο

30 γραμμάρια σταφίδα

10 γραμμάρια κουκουνάρι

1 τεμάχιο καρότο

1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό

1 τεμάχιο κολοκύθι

1 τεμάχιο πιπεριά κόκκινη

100 γραμμάρια ξινομυζήθρα

350 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το ρύζι,προσθέτοντας και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ,προσθέτοντας διαδοχικά σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν προσθέσουμε όλα τα υγρά διαλύουμε σε λίγο νερό το μείγμα μπαχαρικών καινάρη,το περνάμε από σήτα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω λαχανικά,ξηρούς καρπούς,αλάτι,πιπέρι, και τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μαζί χωρίς όμως να στεγνώσει το ριζότο μας. Τέλος εκτός φωτιάς συμπληρώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.Σερβίρουμε με τελευταία πινελιά την ξινομυζήθρα πάνω από το ριζότο.