Η Πιερία απογειώνεται μέσα από το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας

Δεκάδες οι πιερικές επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν και εντάσσονται στο Ανθολόγιο

Η επιτελική και εξειδικευμένη ομάδα του Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας, με επικεφαλής την κα Σοφία Στάμου από τις 28 Απριλίου έχει ανακαλύψει όλους τους κρυφούς θησαυρούς που συνθέτουν την πιερική γαστρονομία. Με καθημερινά οδοιπορικά απ το ένα άκρο της Πιερίας στο άλλο, με συνεχή αριστοτεχνική διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, έχουν συλλέξει στο καλάθι της Πιερίας όλους τους κορυφαίους.

Είναι μια πρωτόγνωρη και πολλά υποσχόμενη διαδικασία για την Πιερία και όπως δηλώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες ανοίγεται ένας νέος ορίζοντας όπου μπορεί η Πιερία να διαπρέψει να προβληθεί και να κερδίσει καθιερώνοντας ένα ακόμη ισχυρό πλεονέκτημα στον διεθνή ανταγωνισμό, αυτό της γαστρονομίας.

Μιλήσαμε με την κα Σοφία Στάμου, κάποια από τα στελέχη της Ομάδας του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας καθώς και με συμμετέχοντες στην διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξή τους στο Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας

Ισιδώρα (Δώρα) Τραχιλίδου, executive chef, Pastry chef, κρεοτέχνης

Η Ισιδώρα (Δώρα) Τραχιλίδου κατάγεται από το Αιγίνιο Πιερίας και ασχολείται χρόνια στον τομέα της Κρεοτεχνίας και της μαγειρικής. Λατρεύει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον τόπο της, την Πιερία, ο οποίος όπως υποστηρίζει, έχει να δείξει τόσα πολλά για 365 ημέρες το χρόνο και πιστεύει ότι αξίζει να προβληθεί και να γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, της εστίασης αλλά και του πολιτισμού, των αρχαιολογικών χωρών, ηθών και εθίμων του τόπου. Αυτό ήταν εξάλλου και η αφορμή για τη γνωριμία της με την κυρία Σοφία Στάμου, το ACTION IN GREECE, και το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας του οποίου η ψυχή και το πνεύμα ανήκει στην κυρία Στάμου. Η κυρία Τραχιλίδου είναι επίσημο μέλος της Επιτροπής του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας και διαπιστευμένη εκπρόσωπος του στην Πιερία. Για κάθε πληροφορία σχετικά με το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας για την Πιερία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6972717056

Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, δημοσιογράφος, αντιπρόσωπος F.I.J.E.T.

Ο κος Γεώργιος Παπαθανασόπουλος, είναι δημοσιογράφος, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Συγγραφέων Τουρισμού (F.I.J.E.T.) και μέλος της Επιτροπής του Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας.  Συμμετείχε στην Επιτροπή που επισκέφτηκε την Πιερία. Μας μίλησε για την γνωριμία του με τους ανθρώπους της γαστρονομίας της Πιερίας, για τα πλεονεκτήματα της Πιερίας για να αποτελέσει μέλος του Ανθολογίου της Ελληνικής Γαστρονομίας. Επίσης μας αποκάλυψε τις προτάσεις που έκανε κατά τις συναντήσεις της Επιτροπής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κο Γεώργιο, καθώς και τον Δήμαρχο Κατερίνης κο Κώστα Κουκοδήμο.

Σταυρούδη Καλλιόπη, βιοκαλλιεργητής – παραγωγός προϊόντων ντομάτας

Η κα Σταυρούδη Καλλιόπη είναι βιοκαλλιεργητής – παραγωγός προϊόντων ντομάτας από το 2000, («Πράσινο Μονοπάτι»), με εμπειρία στην προώθηση των προϊόντων της επιχείρησής της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μας μίλησε για την συμμετοχή της στη διαδικασία ένταξης στο Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας, αλλά και τις προσδοκίες και τις προοπτικές που μπορεί να υπάρξουν από αυτή την συμμετοχή.

Ασπασία Παχοπούλου, αγρόκτημα Koukos Inn

Η Ασπασία Παχοπούλου είναι η 2η γενιά που αναλαμβάνει την διαχείριση της Αγροτουριστικής Επιχείρησης “Koukos inn” που βρίσκεται στην Πιερία, έξω από το χωριό Κούκος. Μας μίλησε για την επιχείρηση τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει καθώς και την συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξη στο Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας. Το συγκρότημα “Koukos Inn” φιλοξένησε τα μέλη της Επιτροπής του Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας για το διάστημα που έμειναν στην Πιερία.

Ελευθερία Γκρίμπα, δημιουργός του “Ο Μικρός Τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει”

Η κα Ελευθερία Γκρίμπα είναι στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού καθώς και Δημιουργός της πολυβραβευμένης Καινοτόμου Εκπαιδευτικής Δράσης για την τουριστική βιωσιμότητα “Ο Μικρός Τουρίστας – Μια βαλίτσα ταξιδεύει”. Είναι μέλος της Ομάδας του Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας που βρέθηκε στην Πιερία και συμμετέχει στην διαδικασία αξιολόγησης για την ένταξη πιερικών επιχειρήσεων. Μας μίλησε για τις εντυπώσεις για την Πιερία και την γαστρονομία της, αλλά και την δική της δημιουργική και καινοτόμα Δράση που συμβάλει στην τουριστική βιωσιμότητα.

Σοφία Στάμου, δημιουργός και επικεφαλής του “Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας”

Η κα Σοφία Στάμου, επικεφαλής όλης της δράσης του “Action In Greece” και του “Ανθολογίου Ελληνικής Γαστρονομίας” καθώς και συνακόλουθων δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν την Ελλάδα που δημιουργεί που ξεχωρίζει που πρωτοπορεί στον τομέα του πολιτισμού, του τουρισμού της γαστρονομίας και όχι μόνο. Έχοντας αστείρευτη δημιουργικότητα αλλά την ικανότητα ενός μαέστρου να επιλέγει και να οργανώνει αρμονικά ομάδες ανθρώπων με εξαιρετικά προσόντα καταφέρνει να καινοτομεί και να ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας και προβολής. Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας για το οποίο ήλθε στην Πιερία αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους του συμμετέχουν με την παραγωγή, την επεξεργασία, μεταποίηση, αλλά και την διάθεση προϊόντων που συνθέτουν τον γαστρονομικό χάρτη της Πιερίας. Μας μίλησε για την δουλειά που έγινε μέχρι τώρα στην Πιερία, τις θετικές εντυπώσεις της από τις επαφές και την διαδικασία αξιολόγησης προϊόντων και υπηρεσιών, την συνεργασία με τους φορείς και τις αρχές του Νομού.

Περισσότερα για το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας (Sigma group) μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία sigma – action

KOUKOS INN