Το Γραφείο του ΕΚ στη δράση του περιοδικού δρόμου ΣΧΕΔΙΑ «Πωλητής για μία ώρα»

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου και αύριο Σάββατο 25 Ιουνίου την καθιερωμένη δράση «Πωλητής για μία ώρα», μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας

Για δεύτερη φορά το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετείχε στη δράση, μαζί με εθελοντές από το δίκτυο mazi.eu και πολίτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα.

H στόχευση της κοινωνικής πολιτικής της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ταυτίζεται με δράσεις φορέων όπως η «σχεδία», αφού προωθούν όχι απλώς την οικονομική ενίσχυση αστέγων, ανέργων και άλλων οικονομικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, αλλά και τη σταδιακή επανένταξή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας, με την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών.

Περισσότερες πληροφορίες

Η δράση «Πωλητής για μία ώρα» πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, μήνα που υλοποιούνται πληθώρα δράσεων σε όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου». Κατ’ εξαίρεση φέτος διοργανώθηκε τον Ιούνιο και όπως πάντα είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου. Στο πλαίσιο της δράσης, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού, των ΜΜΕ, της κοινωνίας των πολιτών, οργανισμοί, αναγνώστες και υποστηρικτές του περιοδικού φορούν το κόκκινο γιλέκο των πωλητών της «σχεδίας» και καταλαμβάνουν για μία ώρα ένα από τα πόστα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.