Ένα διαφορετικό «πάρτι» στη Βροντού – Όχι «κορονοπάρτι» αλλά προσφοράς ζωής κόντρα στον κορονοϊό

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο Βροντούς

Βλέπουμε και ακούμε με επιμελημένες επαναλήψεις για τα «κορονοπάρτι» της  νυχτερινής απερισκεψίας κι ανευθυνότητας που κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα κάθε προσπάθεια για να βγούμε από το «τούνελ» του κορονοϊού. 

Υπάρχουν όμως κι άλλα «πάρτι» που γίνονται στο φως της μέρας και συγκεντρώνουν πολλούς εθελοντές, οικογένειες ολόκληρες. Είναι γιορτές συμμετοχής, προσφοράς ζωής και αλληλεγγύης κι αυτή είναι η θετική πλευρά της κοινωνικής μας συνοχής. Είναι οι εθελοντικές αιμοδοσίες που εξακολουθούν και γίνονται καθημερινά σχεδόν.

Στην Πιερία την πιο μεγάλη γιορτή αιμοδοσίας την οργανώνει πάντα ο Σύλλογος της Βροντούς. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών. Είναι ο τρόπος κινητοποίησης η ανταπόκριση και η θετική διάθεση όλων να προσφέρουν σ αυτή την ξεχωριστή γιορτή. Στον μεγάλο πάντα αριθμό αιμοδοτών συμμετέχουν  κι άλλοι τόσοι που προσφέρουν δώρα, προσφέρουν  στην οργάνωση και την προετοιμασία.

Συντονιστής της όλης προσπάθειας ο ακούραστος Γιάννης Δημαλής που καταφέρνει να πετύχει πάντα την διασπορά του ιού της θετικής ενέργειας στους κατοίκους της Βροντούς κι όχι μόνο και να  τους κινητοποιήσει  όλους για τη συμμετοχή τους σ αυτή την μοναδική γιορτή προσφοράς ζωής.

Ήδη από την Δευτέρα 19 Απριλίου στην «πλατφόρμα» που άνοιξε έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 50 εθελοντές αιμοδότες, έχουν προσφερθεί δεκάδες  δώρα που θα κληρωθούν στο τέλος της αιμοδοσίας σε όλους τους εθελοντές.

Η υπευθυνότητα και η τάξη στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων είναι υποδειγματική, όχι μόνο τώρα, λόγω κορονοϊού, αλλά πάντα.

Η μεγάλη αυτή γιορτή προσφοράς ζωής είναι ανοιχτή σε όλους όσους μπορούν να δώσουν 5’ λεπτά απ τη ζωή τους για να χαρίσουν ολόκληρη ζωή σε ένα συνάνθρωπό τους!

Την Κυριακή 25 Απριλίου 2021 στο Πνευματικό Κέντρο Βροντούς από τις 08:30 το πρωί μέχρι 14:00 το μεσημέρι η εθελοντική αιμοδοσία που είναι μια γιορτή προσφοράς ζωής! Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους!