Ο άθλος του σύγχρονου Ηρακλή: Ταξίδι 2021 χιλιομέτρων με ποδήλατο

Ξεκίνησε από το Κρέφελτ της Γερμανίας πέρασε από Αυστρία, Ιταλία, έφτασε μέχρι Καλαμάτα και κατέληξε στην Πιερία στον Όλυμπο

Τώρα που ξεκίνησε η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ο Ηρακλής εμπνεύστηκε αυτό το ταξίδι να αναδείξει την αξία του ποδηλάτου  ως μέσου κίνησης φιλικού προς το περιβάλλον, για μικρά αλλά και μεγάλα ταξίδια.  

Συναντήσαμε με την συνάδελφο δημοσιογράφο, Μαρία Βαλσαμίδου, τον Ηρακλή στην Κατερίνη και είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί του και να μας «ξεδιπλώσει» την πορεία του μέχρι σήμερα, μια πορεία που είναι γεμάτη με δραστηριότητες και προσφορά σε ευάλωτες ομάδες και στο κοινωνικό σύνολο.

Φυσικά μιλήσαμε για το μεγάλο ταξίδι από το Κρέφελτ στην Κατερίνη το οποίο θα γίνει ντοκιμαντέρ που θα καταγράφει όλη την διαδρομή τον αγώνα, τις αντιξοότητες και τα απρόοπτα (θετικά κι αρνητικά) αυτής της προσπάθειας, αλλά ταυτόχρονα και την ομορφιά αυτού του μεγάλου ταξιδιού  με ένα μέσο όπως το ποδήλατο. Ο στόχος είναι να αποτελέσει παράδειγμα και έμπνευση για να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να ταξιδεύουν με ποδήλατο.

Το ταξίδι στη Γερμανία. Ξεκίνησε από το Κρέφελτ στις 9 Μαΐου 2021

Το όλο εγχείρημα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο με χορηγίες και είναι ακόμη ανοιχτό!

Για να δείτε το ταξίδι του Ηρακλή μπορείτε να μπείτε στην σχετική σελίδα του ταξιδιού: ΕΔΩ

και στο instagram όπου υπάρχει άφθονο φωτογραφικό υλικό και πολλά βίντεο από το ταξίδι ΕΔΩ

Το ταξίδι στην Αυστρία και στις Άλπεις με χιόνι

Ποιος είναι ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής Καρουσιώτης είναι ένας έλληνας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Έζησε κάποια χρόνια στην Ελλάδα κάνοντας διάφορες δουλειές. Μια από αυτές, ήταν να εργαστεί ως αναβάτης σε άλογα του Ιππόδρομου. Στην Γερμανία στο Κρέφελτ όπου μένει έχει μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και συμμετέχει σε προγράμματα βοήθειας και ενίσχυσης ευάλωτων ομάδων.

Το ταξίδι στην Ιταλία όπου σημαδεύτηκε από περιπέτειες…

Το ποδήλατο με το οποίο ταξίδεψε, είναι ειδικής κατασκευής και έγινε από ανακυκλώσιμα υλικά σε δικό του συνεργείο, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος απασχόλησης ανέργων νέων …

Από Ιταλία ταξίδι με πλοίο για την Ελλάδα
Έφτασε Ελλάδα και κατέβηκε μέχρι την Καλαμάτα
Τελικός προορισμός Όλυμπος και Πιερία όπου βρίσκεται ανάμεσα σε αγαπητούς του φίλους